DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 2 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

PvdA voelt burgemeester aan de tand over ‘vernielzuchtige jongeren’ in Swifterbant

PvdA voelt burgemeester aan de tand over ‘vernielzuchtige jongeren’ in Swifterbant
Vernielingen bij De Duykeldam.
Foto: Facebook politie Dronten
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - De PvdA-fractie in de gemeenteraad heeft burgemeester Ineke Bakker vragen gesteld over Swifterbant. „Het is de afgelopen weken onrustig in Swifterbant door een groep vernielzuchtige jongeren”, aldus de sociaal-democraten.

De onrust begon vorige maand bij café De Huijskamer, waar ambulancepersoneel werd lastiggevallen en politie-agenten werden geschopt, geslagen en vastgehouden. In de weekeinden daarna werden er ruiten ingegooid bij basisschool De Duykeldam, was er sprake van vandalisme bij zwembad De Abelen en het afgelopen weekeinde werd de mozaïekbank op de Kruisboog vernield.

Dorpsbelangen

De PvdA constateert dat ook Dorpsbelangen Swifterbant zich zorgen maakt en wil van de burgemeester weten hoe ze verklaart dat dit ‘opeens weer opspeelt in Swifterbant’. De fractie vraagt of de jongeren in beeld zijn en wil weten wat de gemeente al heeft gedaan en nog gaat doen om verdere vernielingen en overlast te voorkomen.

De vragen van de PvdA worden vanavond (donderdag 11 april, 19:30) uur behandeld tijdens een openbare commissievergadering in het gemeentehuis van Dronten.