DeDrontenaar.nl

Woensdag, 5 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Politiek biedt Swifterbant nog geen concrete oplossingen voor winkelcentrum en Spelwijk

Politiek biedt Swifterbant nog geen concrete oplossingen voor winkelcentrum en Spelwijk
De politieke avond in Swifterbant.
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - Dorpsbelangen Swifterbant en de bibliotheek hielden dinsdag een politieke avond in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Over de twee belangrijkste gespreksonderwerpen, het winkelcentrum en de Spelwijk, kregen de dorpsbewoners geen concrete oplossingen. Dit concludeerde Dorpsbelangen na afloop.

Inclusief de politieke partijen werden er dinsdag 75 bezoekers geteld in de bibliotheek. De partijen hielden allemaal een inleiding van drie minuten en daarna werd er gesproken over een aantal stellingen.

Leegstand

Er werd uitgebreid stilgestaan bij de leegstand in het winkelcentrum. Daarbij werd onder andere besproken wat de komst van de Lidl naar Dronten-west betekent voor Swifterbant.

De belangrijkste conclusie was, dat de gemeente zonder de medewerking van de eigenaar weinig of niets kan doen. „De raad moet alles op alles zetten om tot overleg met de eigenaar te komen en oplossingen te zoeken”, aldus Dorpsbelangen.

Spelwijk

De politieke partijen hadden alle begrip voor de klachten van de bewoners over het verpauperde deel van industrieterrein Spelwijk. Ook hier kregen de aanwezigen geen kant en klare antwoorden. Wel deed het CDA de toezegging om te kijken wat er kan worden gedaan op basis van volksgezondheid. Een eventuele brand leidt immers tot waarschijnlijk een flinke asbestvervuiling.

De raadsleden deden de toezegging dat de onderwerpen hoog op de agenda staan. Ook gaan ze kijken naar een verbeterde entree van het dorp. Dorpsbelangen sprak na afloop van een geslaagde avond.

Gemeenteraadsverkiezingen

Asbestloodsen