DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 30 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Peter Verschure verzorgt cursus ‘vallen, opstaan en doorgaan’ voor 60-plussers

Peter Verschure verzorgt cursus ‘vallen, opstaan en doorgaan’ voor 60-plussers
Peter Verschure
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - Peter Verschure van Budo Ryu Kenshin verzorgt in Swifterbant op vijf donderdagmiddagen de cursus ‘veilig vallen, opstaan en doorgaan’, speciaal voor 60-plussers. Het zijn beweeglessen, afgestemd op de mogelijkheden en risico’s van oudere mensen.

De cursus is onderdeel van het programma ‘Zeker Bewegen’ van Judo Bond Nederland. Onder leiding van gecertificeerde instructeurs leren ouderen om vallen te voorkomen: „Ook leer je hoe je veilig valt en hoe je weer snel opstaat na een val.”

Steviger op je benen

De judobond meldt over de cursus: „Leren en trainen hoe je steviger op je benen staat, je balans verbetert en hoe je veiliger valt en weer opstaat. Ervaren wat een stevige, vaste tred is. Oefenen in het opstaan uit je comfortabele stoel. En leren hoe je ernstige blessures voorkomt door je valvaardigheid te trainen.”

Dat alles gebeurt op de donderdagen 6, 13, 20 en 27 juni en 4 juli vanaf drie uur in gymzaal De Noordhoren (naast het zwembad). De kosten worden in veel gevallen door de zorgverzekeraar vergoed.