DeDrontenaar.nl

Donderdag, 4 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Pas als zaken in Swifterbant op een rijtje staan verder met woningbouwlocaties

Pas als zaken in Swifterbant op een rijtje staan verder met woningbouwlocaties
Irene Korting (VVD)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - Wethouder Peter van Bergen heeft de gemeenteraad vanavond verzekerd dat de uiteindelijke keuze voor woningbouwlocaties in Swifterbant door de gemeenteraad wordt gemaakt. Hij erkende dat er fouten zijn gemaakt bij het informeren van belanghebbenden.

De gemeente heeft het uitzoeken van toekomstige woningbouwlocaties ‘uitbesteed’ aan Dorpsbelangen Swifterbant. Volgens Van Bergen hebben zij ervoor gekozen om alle inwoners op hetzelfde moment te benaderen.

Dorpsbelangen betreurt het

,,Dorpsbelangen heeft erkend dat het beter was geweest om belanghebbenden actief en vooraf te informeren’’, aldus de wethouder, die vertelde dat Dorpsbelangen het betreurt dat de volkstuinders, eigenaren van paardenstallen en bewoners de Buitenhof niet eerder benaderd zijn dan de andere dorpsbewoners.

Ook het feit dat de tekeningen na de workshops in De Hoeksteen zijn blijven liggen, wordt volgens de wethouder betreurd door Dorpsbelangen.

Flinke commotie

De fracties van VVD en PvdA vroegen vanavond opheldering van de wethouder, waarbij de PvdA er op wees dat er flinke commotie is ontstaan. Peter van Bergen antwoordde dat in ieder geval de communicatie voor verbetering vatbaar is.

Hij kondigde aan dat er de komende periode wordt gekeken wat er verkeerd is gegaan in de communicatie en hoe dit kan worden hersteld. Pas daarna wordt het proces voor het aanwijzen van woningbouwlocaties hervat.

Lering uit trekken

Irene Korting (VVD) sprak de hoop uit dat de gemeente lering trekt uit wat er in Swifterbant is gebeurd: ,,We moeten de onvrede bij bewoners heel serieus nemen. Misschien hebben we het als gemeente wel iets te veel losgelaten.’’

Zij vroeg om een gesprek binnen de gemeenteraad over bewonersparticipatie en hoe daarmee om te gaan. De overige raadsfracties waren dat helemaal met haar eens.

Dossier woningbouwlocaties Swifterbant

Wel hebben altijd alles gepikt van de overheid, de provincie en de gemeente. Nu tolereren wij dit niet meer. Leer nu maar eens rekening te houden met wat wij willen. En wij willen dat een ieder met zijn tengels van onze bossen af zal blijven. Niets anoniem. Ankie Jans..
Ankie Jans | vrijdag 16 oktober 2015 10:42