Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

OV-gebruikers Swifterbant zwaarst gedupeerd door faillissement ziekenhuis Lelystad

OV-gebruikers Swifterbant zwaarst gedupeerd door faillissement ziekenhuis Lelystad
Bus van Connexxion in Swifterbant.
Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

SWIFTERBANT - Inwoners van Swifterbant zijn overdag met de bus 38 minuten onderweg naar het ziekenhuis in Lelystad. Als ze met openbaar vervoer naar Harderwijk moeten, zijn ze ruim een uur onderweg en moeten ze ook overstappen.

Bas Leering heeft in opdracht van minister Bruno Bruins onderzoek gedaan naar de toekomst van de zorg in Flevoland. Hij schrijft dat het voor de automobilisten in de gemeente Dronten gemiddeld niet zoveel uitmaakt of ze nu naar het ziekenhuis in Lelystad of in Harderwijk moeten.

OV-gebruikers

Voor de OV-gebruikers ligt dat anders. De inwoners van Swifterbant zijn in de gemeente Dronten het meest gedupeerd, als ze voor klinische opnames of dagbehandeling naar Harderwijk moeten in plaats van naar Lelystad.

Inwoners van Dronten kunnen met de trein twee keer per uur naar Lelystad. Naar Harderwijk gaat slechts één keer per uur een bus. De reistijd naar Harderwijk is slechts enkele minuten langer, maar daar staat volgens het rapport tegenover dat de busrit Dronten - Harderwijk veertig cent goedkoper dan de treinrit Dronten - Lelystad.

MC IJsselmeerziekenhuizenOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo