DeDrontenaar.nl

Woensdag, 1 april 2020

Dagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Opnieuw veel vernielingen in Swifterbant: kerstverlichting, autospiegels, bankjes in bos

Opnieuw veel vernielingen in Swifterbant: kerstverlichting, autospiegels, bankjes in bosOpnieuw veel vernielingen in Swifterbant: kerstverlichting, autospiegels, bankjes in bos
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - Vanuit Swifterbant worden vandaag weer veel vernielingen gemeld. Zo zijn in het Swifterbos enkele bankjes met grof geweld gemold, is in het winkelcentrum opnieuw een deel van de kerstverlichting gesloopt en zijn bij een personenauto aan Het Blazoen twee buitenspiegels afgebroken.

De winkeliersvereniging had eind november al aangifte gedaan van vernielde kerstverlichting. De afgelopen dagen was het opnieuw ‘raak’ in het winkelcentrum, zo meldt De Graaf Bikes & Repairs op Facebook.

Bankjes

In het Swifterbos zijn op verschillende plaatsen bankjes vernield. Dit is met grof geweld gebeurd, aangezien ook het beton is afgebroken. Op Facebook wordt ook melding gemaakt van een verdwenen en opgeblazen prullenbak in het bos.

Een bewoonster van Het Blazoen heeft foto’s geplaatst van twee vernielde buitenspiegels van haar auto. Een omwonende meldt de afgelopen nacht rond drie uur iets gehoord te hebben.

Bushokje

Eind vorige maand werd een ruit van de bushokje aan de Lange Streek vernield. Deze was waarschijnlijk opgeblazen met vuurwerk. De afgelopen dagen is er ook weer een ruit van een bushokje gesneuveld.

Deze keer schijnt het geen vernieling te zijn geweest. Een bestuurslid van de vereniging Dorpsbelangen meldt dat er een meisje tegenaan leunde en dat het meteen gemeld is bij de gemeente: „Daarna heeft een of andere joker met een steen alsnog het glas op de grond kapot gegooid.”

Burgemeester Jean Paul Gebben kondigde een maand geleden harde maatregelen aan tegen de daders van de vernielingen. Hij noemde hen ‘etterbakken’: „Ik ben echt heel nijdig. We gaan niet meer waarschuwen, we zijn er klaar mee.”