DeDrontenaar.nl

Donderdag, 4 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Opnieuw een onrustige zaterdag in Swifterbant: vernielingen bij basisschool De Duykeldam

Opnieuw een onrustige zaterdag in Swifterbant: vernielingen bij basisschool De Duykeldam
Vernielingen bij De Duykeldam.
Foto: Facebook politie Dronten
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - Na de gebeurtenissen van vorige week zaterdag maakt de politie Dronten opnieuw melding van een onrustige zaterdagavond in Swifterbant. Deze keer werden er bij de openbare basisschool De Duykeldam aan de Lange Streek meerdere ruimten vernield.

Een melder zag omstreeks half elf een groep van tien tot vijftien jongeren van rond de 16 jaar oud op het schoolplein toen het gebeurde. „De school heeft een fikse schadepost opgelopen door deze zinloze vernielingen”, aldus de politie, „En de kinderen van deze basisschool zullen erg schrikken als ze morgen weer op school komen.”

Oproep aan jongeren en ouders

De politie plaatst op Facebook een oproep aan de betrokken jongeren: „Ben jij één van deze jongeren welke er bij stond en er naar keek, dan kunnen we ons voorstellen dat jij dacht: dit is niet waar ik bij wil horen. Zo hebben mijn ouders mij niet opgevoed!’ Vertel je ouders dan wat er is gebeurd.”

Ook de ouders worden door de politie aangesproken: „Bent u een ouder wiens kind gisteravond met vrienden over straat zwierf: vraag hier eens naar bij uw zoon of dochter.”

Onrust in Swifterbant