DeDrontenaar.nl

Maandag, 13 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Ondanks advies Dorpsbelangen worden paardenweides Swifterbant niet verplaatst

Ondanks advies Dorpsbelangen worden paardenweides Swifterbant niet verplaatst
De paardenweides tussen Swifterbant en de toekomstige nieuwbouwwijk.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - Dorpsbelangen Swifterbant en de gemeenteraadsfractie van Leefbaar Dronten hebben gepleit voor het verplaatsen van de paardenweides tussen Swifterbant en de nieuwe wijk Swifterbant-zuid. B en W stellen voor de paardenweides niet te verhuizen.

Jan Ammerlaan (Leefbaar) noemde in maart de combinatie van paardenweides en woonwijk ‘niet de meest gelukkige’. Sandra Nobel (Dorpsbelangen) zei: „Voor de ontsluiting richting dorpskern is het eigenlijk bijna noodzakelijk de paardenweides te verplaatsen.” Zij erkende echter dat dit gevoelig ligt.

Het Behouden Paard

De vereniging Het Behouden Paard was betrokken bij het team met dorpsbewoners, dat een voorstel heeft gedaan voor de structuur van de wijk. Dit ontwerpteam wil de paardenweides handhaven en B en W hebben dat advies overgenomen.

In het ontwerp dat nu naar de gemeenteraad gaat, worden de paardenweides opgenomen in een groenzone tussen de nieuwbouwwijk en het Swifterbos. Er komt een buffer van dertig meter tussen de weides en de woningen.

Er zijn twee doorsteken getekend voor fietsers en voetgangers. De eigenaren van de weides worden hiervoor aan de zuidzijde gecompenseerd.

Swifterbant-zuid