Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Nog steeds geen duidelijkheid over fietspad Dronten - Swifterbant: „Ik kom erop terug”


SWIFTERBANT - Er wordt in de gemeente Dronten al jarenlang gepraat over een recreatief fietspad tussen Swifterbant en Dronten. Albert Bleijenberg (GroenLinks) is teleurgesteld dat het fietspad niet genoemd wordt in de plannen voor 2020. „Ik kom erop terug”, reageerde wethouder Irene Korting (VVD).

Bleijenberg herinnerde eraan dat B en W bij de start van het nieuwe college in 2018 schreven: „We faciliteren en ondersteunen recreatie en toerisme met het onderhouden en in beeld brengen van de wandel- en fietsroutes die deze voorzieningen met het landschap en onze dorpen verbinden.”

„Daar waren we blij mee”, aldus het burgerraadslid, „Maar waarom wordt het fietspad nu niet meer genoemd?”

Elburgerweg

Ook herinnerde hij aan een plan voor een recreatief fietspad van Dronten door het agrarisch gebied naar het recreatiegebied aan de oostkant van de gemeente. Inwoners hoeven dan niet meer langs de lange Elburgerweg (zie video) te fietsen.

Bleijenberg kreeg steun van Willemien Wever (CDA). Wethouder Korting meldde dat er een onderzoek loopt naar àlle fietspaden in de gemeente Dronten: „Daar is het wachten op.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo