Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Nieuwe burgemeester gaat hoogstpersoonlijk praten met hangjongeren in Swifterbant

Nieuwe burgemeester gaat hoogstpersoonlijk praten met hangjongeren in Swifterbant
Burgemeester Jean Paul Gebben.
Foto: ©maartenheijenk.nl

SWIFTERBANT - Jean Paul Gebben, de nieuwe burgemeeester van Dronten, gaat binnenkort hoogstpersoonlijk naar Swifterbant om te praten met de veelbesproken groep hangjongeren. Hij zei dat in antwoord op vragen van Marloes Hotting (ChristenUnie) naar aanleiding van de recente vernielingen bij openluchtzwembad De Abelen.

In april meldden B en W dat bekend was wie de daders zijn van het vandalisme in het dorp. Het zou gaan om een groep 15- en 16-jarige kinderen ‘waarbij alcohol- en drugsgebruik aan de orde is’. De ChristenUnie wilde weten wat het pakket aan maatregelen van de gemeente tot nu toe heeft opgeleverd.

Aziz Doufikar

Burgemeester Gebben antwoordde dat jongerenwerker Aziz Doufikar de contacten met de jongeren heeft aangehaald. Het zogenaamde ‘chillpoint’ in dorpshuis De Steiger is een avond in de week extra open.

„Bovendien zitten de politie en de wijkagent er wat meer bovenop.” Volgens de burgemeester heeft een aantal leiders van de groep een persoonsgebonden aanpak gekregen: „Die weten hoe laat het is.”

De jongeren is gevraagd naar hun wensen en behoeften. Daaruit kwam naar voren dat ze graag een hangplek willen. „Ga het maar organiseren, heeft de jongerenwerker gezegd. Wij doen het niet voor jullie. Als je het wilt, doe je het zelf maar”, aldus Gebben. Tot nu toe heeft dat nog niets opgeleverd.

Bewustwording

Ook wordt er volgens de burgemeester gewerkt aan bewustwording bij ouders over alcohol- en drugsgebruik: „Maar daarbij hoor je altijd van alle ouders: dat dòet mijn kind niet…”

Marloes Hotting vond het mooi om te horen dat de burgemeester zelf een kijkje gaat nemen. „Ach, dat is het leuke van mijn werk”, antwoordde Jean Paul Gebben.

Vernielingen SwifterbantOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo