DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 18 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Maximaal één parkeerplek in Swifterbant-zuid: „Een beetje een achterhaald standpunt”

Maximaal één parkeerplek in Swifterbant-zuid: „Een beetje een achterhaald standpunt”
Paul Gach (VVD)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - Als het aan B en W ligt komt er in de nieuwbouwwijk Swifterbant-zuid maximaal één auto-parkeerplek aan huis. Op die manier wil het gemeentebestuur het ‘ongebreidelde autobezit’ terugdringen. Leefbaar Dronten en VVD plaatsen daar hun vraagtekens bij.

„Eén auto per huishouden is toch een beetje een achterhaald standpunt”, vindt Foeke Bongers (Leefbaar). Mocht het gemeentebestuur eraan vasthouden, dan vindt hij dat er in ieder geval 'iets' moet gebeuren qua openbaar vervoer.

Europese steden

Paul Gach (VVD) verwonderde zich erover dat tot die ene auto is besloten na een vergelijking met een aantal grote Europese steden. Hij voelt meer voor een parkeernorm ‘die past bij de toekomstige polderbewoner in Swifterbant’.

„Prijst de wijk zich niet uit de markt?”, zo vertaalde wethouder Roelof Siepel (ChristenUnie) de bedenkingen van Gach. De wethouder wees erop dat de wijk ‘meer dan voldoende’ parkeerplaatsen krijgt, maar dat de extra plaatsen niet meteen voor de deur komen: „We willen verkennen of het geclusterd kan op een aantal plekken in de wijk.”

Siepel wil de verdeling van parkeerplaatsen nog best eens onderzoeken: „Want wij doen dit voor de bewoners." Toch kaatste hij ook de bal terug naar de gemeenteraad: „U hebt gevraagd om een duurzame en innovatieve wijk en daar is mobiliteit één van de aspecten van.”

Swifterbant-zuid

Goedenavond, Het aantal P plaatsen op een per adres is een staaltje luchtfietserij. Kijk maar eens verder als je rooie of groene neus langer is. Veel gezinnen hebben zelfs meer als 2 auto's. Jongeren hebben geen of weinig kans op de huur of koop. Ze zijn niet beschikbaar of onbetaalbaar. Los eerst maar eens de wachtijden op voordat je weer een te grote milieubroek aantrekt. Ook de opmerking over het OV is te zot om over na te denken dat aanbod is alleen maar minder geworden.. Welterusten
Rob | zaterdag 13 juni 2020 22:16