DeDrontenaar.nl

Zondag, 9 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Marianne Greijdanus: „De burgemeester stond bij de buurman voor de deur”

Marianne Greijdanus: „De burgemeester stond bij de buurman voor de deur”
Marianne Greijdanus
Foto: Wierd Massink
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT – Het was dubbel feest bij Marianne Greijdanus-Klaas (54). Jarig en gedecoreerd. „De burgemeester belde om me te feliciteren en dat hij bij mij voor op mij wachtte. Bij mij stond alleen niemand, hij stond bij de buurman voor de deur.”

Stiekem had ze al een vermoeden. „Ik heb bij anderen in het complot gezeten en toen ik de boodschap kreeg dat ik tussen negen en twaalf thuis moest zijn had ik wel een verdenking. Maar dan is het toch een verrassing. Ik vind vrijwilligerswerk doen nu eenmaal leuk, het is mijn hobby. En dan word je daar ook nog voor beloond.”

Ze loopt collectes voor de Nierstichting, is actief voor Dorcas en voor de Protestantse Gemeente. „Dat zit in de opvoeding, dat heb ik altijd gedaan. Zo bijzonder vind ik het niet, anderen hebben het, vind ik, wel meer verdiend.”

Toch is het nu dubbel feest. „Veel bezoek krijg ik niet. Een enkeling komt hier, op twee meter afstand, in de tuin helpen de grote taart opeten. Ik krijg wel van alle kanten appjes en ach, we maken van al die kleine momenten een feest. Later doen we het in De Meerpaal nog wel een keertje dunnetjes over.”

Lintjesregen Dronten