Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Maar liefst veertig vrijwilligers in Swifterbant in actie voor Dorcas Voedselactie

Maar liefst veertig vrijwilligers in Swifterbant in actie voor Dorcas Voedselactie
Riet van Vulpen en Dooitze Zwart in de Albert Heijn.
Foto: ©maartenheijenk.nl

SWIFTERBANT - Een grote groep vrijwilligers kwam afgelopen zaterdag in Swifterbant in actie voor de 22ste editie van de Dorcas Voedselactie. In de Albert Heijn-supermarkt stond verspreid over de dag een man of twintig en bij de Deen eenzelfde aantal.

Bij de ingang kreeg het winkelend publiek een foldertje in de handen gedrukt met informatie over de voedselactie. In de winkel stonden vrijwilligers bij de door Dorcas uitgeselecteerde producten en na het afrekenen werden die artikelen weer afgegeven aan andere vrijwilligers.

Iedereen doet mee

„Het is verdeeld in blokjes van twee uur. Zo levert iedereen zijn bijdrage”, legt Riet van Vulpen uit. Zij doet staat in de Albert Heijn en doet voor de eerste keer mee. „De mensen zijn heel positief, iedereen is wel bereid om mee te doen. Het fijne is dat je zelf kunt kiezen wat je koopt: een grote bijdrage is welkom, maar ook met iets kleins zijn we blij.”

Dooitze Zwart is er ooit ingerold via de zendingscommissie van de kerk en hij weet niet eens meer hoe lang hij al meewerkt: „Als het een beetje doorloopt is het leuk om te doen.”

Jaarlijkse actieweek

Dorcas is een landelijke organisatie die strijdt tegen honger en armoede in de wereld. Jaarlijks is er een actieweek, waarbij duizenden vrijwilligers voedsel en geld inzamelen. De opbrengst gaat naar ‘kwetsbare en gemarginaliseerde mensen in Oost-Europa en Afrika’.

Welke producten worden er het meest gekocht? „Rijst is populair”, antwoordt Riet van Vulpen, „Maar ook olie, bischuit, Liga en bonen.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo