DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 30 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Kritiek uit Swifterbant op aansluiting van de bus op de trein

Kritiek uit Swifterbant op aansluiting van de bus op de trein
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - Na alle kritiek uit het dorp over de nieuwe dienstregeling van Connexxion heeft nu ook de vereniging Dorspbelangen een voorlopig standpunt ingenomen. De klachten uit het dorp hebben vooral betrekking op de aansluiting op de trein in Dronten. ,,Daarnaast blijkt de aansluiting met het centrum en de scholen ook beter te kunnen’’, aldus dorpsvoorzitter Ap de Boer.

Buslijn 146 (Emmeloord - Dronten v.v.) rijdt sinds half december een andere route in Dronten. Vanaf dat moment zijn er al klachten uit het dorp, maar heeft Dorpsbelangen zich op de vlakte gehouden. Dit heeft onder andere te maken met de kritiek, die Dorpsbelangen kreeg bij de communicatie over de toekomstige woningbouwlocaties.

Voorzichtig

Ap de Boer is heel voorzichtig met het innemen van een standpunt. Zijn bestuur heeft een conceptbrief voor Connexxion en de provincie Flevoland klaar liggen, maar roept eerst de OV-gebruikers uit het dorp op om een facebookenquête in te vullen. Pas als alle informatie verzameld is, gaat de definitieve brief op de bus.

,,Algemeen beeld is dat de aansluitingen op de trein voor een deel zijn verbeterd en voor een deel echt beter kunnen’’, schrijft Ap de Boer, ,,Oorzaken zijn de overstaptijd, de onbetrouwbaarheid door de vertraging die regelmatig wordt opgelopen en de te volle bussen die ook voor vertragingen zorgen.’’

Ook zijn er klachten over de aansluitingen met Emmeloord en Harderwijk. Als het aan Dorpsbelangen ligt, heeft de aansluiting met de trein en andere bussen de prioriteit.