DeDrontenaar.nl

Zondag, 9 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Jos van Haperen: „Als de burgmeester komt, doe je de klompen uit…”

Jos van Haperen: „Als de burgmeester komt, doe je de klompen uit…”
Jos van Haperen
Foto: Wierd Massink
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - Jos van Haperen (83) werd vanmorgen verrast met het bezoek van zijn drie dochters. Hij zat achter in de tuin toen de burgemeester opeens voor de deur stond met bloemen en taart: „En als de burgemeester komt, dan doe je de klompen uit…”

Zijn dochters waren op de hoogte, maar zelfs zijn echtgenote wist van niets. „Ik moest het even verwerken, maar ik vind het prachtig”, zegt hij, „Of ik het verdiend heb? Dat weet ik niet. De buitenwacht zegt het, dus dan zal het wel zo wezen.”

Als 19-jarige ging Van Haperen indertijd in de Noordoostpolder aan de slag. Hij werkte 24 jaar als bedrijfsleider bij de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders en woont inmiddels al 58 jaar in Swifterbant.

Na de werkzame jaren op de boerderij vestigde hij zich tien jaar geleden in het dorp: „En de laatste jaren doe ik veel vrijwilligerswerk. Zo ben ik grootgebracht: je moet je tijd nuttig doorbrengen. Maar ja, dat staat nu helaas allemaal even stil vanwege de corona. Dat is niet anders, we moeten nog maar even voorzichtig zijn.”

Lintjesregen Dronten