DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 19 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Jaap Lodders ambassadeur voor boeren in Flevoland: Het eerlijke verhaal vertellen

Jaap Lodders ambassadeur voor boeren in Flevoland: Het eerlijke verhaal vertellen
Jaap Lodders
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - Akkerbouwer Jaap Lodders uit Swifterbant is de eerste boerenambassadeur voor Flevoland namens het boerencollectief Team Agro NL. Lodders gaat zich als ambassadeur voor de agrarische sector in Flevoland inzetten voor een positief imago van de land- en tuinbouw.

„Jaap Lodders wordt de spin in het web in Flevoland en zal maatschappelijke organisaties, (groepen) burgers, lokale en regionale politiek en media met de boeren en tuinders in Flevoland verbinden en ervoor zorgen dat het eerlijke verhaal over de land- en tuinbouw wordt verteld”. aldus Team Agro NL.

Meer betrekken

Zelf zegt Lodders, die een bedrijf heeft aan de Beverweg vlakbij de Ketelbrug: „Wij willen de maatschappij nog meer betrekken bij wat onze voedsel- en bloemenmakers doen. Dankzij de boerenambassadeurs worden we als sector nog beter vindbaar en zichtbaar voor de burger.”

Team Agro NL heeft nu in totaal zes boerenambassadeurs in vier provincies: naast Flevoland, ook in Gelderland, Overijssel en Utrecht. Het collectief wil dit jaar in alle provincies ambassadeurs benoemen.

Hèt collectief

Team Agro NL ziet zichzelf als hèt collectief van boeren en tuinders in Nederland: „Waarin boeren, tuinders, telers, vissers en jagers hun krachten hebben gebundeld en intensief samenwerken.”

Het collectief wil, door gezamenlijk op te treden, het verhaal over Nederlandse voedsel en bloemen beter en effectiever in de maatschappij, media en politiek vertellen: „En wie kunnen het verhaal beter vertellen dan de boeren zelf?”