DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 30 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Inwoners Swifterbant moeten naar station Lelystad in plaats van Dronten

Inwoners Swifterbant moeten naar station Lelystad in plaats van Dronten
Busstation Swifterbant.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - Om een goede aansluiting te krijgen op de trein richting Almere/Amsterdam, moeten inwoners van Swifterbant niet de bus naar Dronten nemen, maar naar Lelystad. Dit schrijft Connexxion in antwoord op vragen van Dorpsbelangen Swifterbant.

Met het ingaan van de nieuwe dienstregeling van Connexxion waren er in Swifterbant nogal wat klachten. Zo werd de overstaptijd in Dronten op de trein naar Amsterdam (2 minuten) als te kort ervaren. Het antwoord van Connexxion is eenvoudig: inwoners van Swifterbant moeten niet naar Dronten, maar moeten buslijn 145 of 164 naar Lelystad nemen.

Aansluiting op Zwolle

De aansluiting in Dronten op de trein naar en van Zwolle is volgens Connexxion sterk verbeterd: naar Zwolle is de overstaptijd van 15 minuten teruggebracht naar 5 minuten, terug is er een overstaptijd van “slechts 7 minuten”.

De intercity in Lelystad heeft verschillende vertrektijden en daarom is het volgens Connexxion lastig om daar altijd goed op aan te sluiten: voor de meeste treinen is de aansluiting mooi, voor sommige treinen is het iets te krap.

10% van de bussen te laat

Er waren uit Swifterbant nogal wat klachten doordat er treinen gemist werden als gevolg van busvertragingen, met name door te volle bussen. Connexxion heeft dit gecontroleerd en schrijft dat slechts 10% van de bussen meer dan 1 minuut te laat aankomt.

,,Begrijpt u ons absoluut niet verkeerd: het is de bedoeling dat de bus zoveel mogelijk op tijd is. Echter heeft de bus nou eenmaal te maken met fluctuaties betreffende de reistijd’’, aldus de vervoerder.

CAH Vilentum

Over de verbinding met CAH Vilentum, Emmeloord en de bereikbaarheid van Swifterbant na 19 uur schrijft Connexxion dat dit allemaal niet is veranderd sinds vorig jaar. Wel erkent de busvervoerder dat de inwoners van Swifterbant in Dronten eigenlijk iets te lang moeten wachten op de bus naar Harderwijk.

Om een deel van de problemen weg te nemen, stelt Connexxion voor dat de buslijn 146 ’s ochtends drie keer vijf minuten vroeger vertrekt uit Swifterbant.

Op zaterdag kun na 18.00 uur niet rechtstreeks van Swifterbant naar Lelystad en op zondag al helemaal niet. Dus dit is gekletst van connexion dat men uit Swifterbant via Lelystad naar Amsterdam en verder moet
Lebon | donderdag 25 februari 2016 23:38