Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Inloopbijeenkomsten over Windplan Blauw in zowel Dronten als Swifterbant

Inloopbijeenkomsten over Windplan Blauw in zowel Dronten als Swifterbant
Windplan Blauw
Foto: gemeente Dronten

SWIFTERBANT - Het plan voor Windplan Blauw ligt tot en met 8 augustus ter inzage, onder andere in het gemeentehuis in Dronten. De komende maand zijn er vier inloopbijeenkomsten, ook in Dronten en Swifterbant.

De plannen die nu ter inzage liggen zijn het ontwerpinpassingsplan en de ontwerpbesluiten. De gemeente Dronten schrijft over de inloopbijeenkomsten dat belangstellenden ook informatie kunnen krijgen over de mogelijkheden om financieel te participeren in het windpark.

248 meter hoog

Windplan Blauw bestaat uit 16 windturbines ten noorden van Dronten met een maximale tiphoogte van 248 meter. Tussen Swifterbant en Lelystad zijn 21 windmolens getekend met een maximale hoogte van 213 meter. Daarnaast komen er nog 24 molens in het IJsselmeer, ten noordwesten van Swifterbant.

In hetzelfde gebied moeten 74 windmolens worden gesaneerd. De provincie Flevoland maakte eerder deze maand bekend dat er voor 64 van deze molens saneringsafspraken zijn gemaakt en dat er mondelinge afspraken zijn over nog eens 6 windmolens. De 4 resterende windturbines worden desnoods onteigend.

Inloopbijeenkomsten Windplan Blauw

  • 9 juli, Open Hof, Dronten (19 - 21 uur)
  • 10 juli, De Hoeksteen, Swifterbant (18.30 - 21 uur)

Windplan Blauw


Aanvang: maandag 9 juli 2018 19:00Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo