DeDrontenaar.nl

Zondag, 20 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Het komt niet meer goed tussen buren aan Tarpanweg: „Leeft in een andere wereld”

Het komt niet meer goed tussen buren aan Tarpanweg: „Leeft in een andere wereld”
Het Polderfest werd nu aan de Kromme Rijn in Dronten gehouden.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - Bij de bezwaarschriftencommissie van de gemeente Dronten speelde zich donderdag het zoveelste hoofdstuk af in de burenruzie tussen mevrouw Leyten en akkerbouwer Thijs de Jong. Inzet is de bouw van een bedrijfswoning aan de Tarpanweg 25. Voor buurvrouw Leyten heeft een gesprek geen zin: „Want hij wil iets wat ik niet wil.”

Ondanks de bezwaren van de buren heeft de gemeenteraad van Dronten besloten dat De Jong een woning mag bouwen aan de Tarpanweg 25. Mevrouw Leyten legt zich daar niet bij neer.

Heel voorzichtig vroeg één van de leden van de bezwaarschriftencommissie donderdag naar de onderlinge verstandhouding. Voordat commissievoorzitter Piroska Olgers kon ingrijpen, vlogen de verwijten over en weer.

Polderfest

Mevrouw Leyten herinnerde eraan dat zij een stokje heeft gestoken voor het jaarlijkse Polderfest: „Hij wilde een groot bierfeest organiseren voor duizend jongeren…” De Jong reageerde met: „Mevrouw Leyten leeft in een andere wereld dan ik.”

„Ik heb in drie jaar tijd drie vergunningen aangevraagd en er lopen inmiddels vier rechtszaken”, vervolgde de akkerbouwer, „We spreken elkaar wel eens, maar dan via de rechtbank.”

Opslag en verwerking

Donderdag ging het over de vraag of De Jong nu wel of niet een akkerbouwbedrijf runt aan de Tarpanweg. De buurvrouw wijst erop dat de uien en pompoenen op andere percelen, met name aan de Elandweg, gekweekt worden en dat er aan de Tarpanweg alleen opslag en verwerking plaatsvindt.

Thijs de Jong hoefde zich niet te verdedigen. Dat deden B en W namens hem. Het college stelde dat het niet uitmaakt waar de producten geteeld worden. Het bestemmingsplan zegt niet dat de teelt op een aanliggend perceel moet plaatsvinden. Bovendien is het volgens de gemeente om het even of De Jong bij de Kamer van Koophandel staat ingeschreven aan de Elandweg of aan de Tarpanweg.

Ja of nee

Mevrouw Olgers gaf de suggestie om toch nog eens met elkaar in gesprek te gaan: „Misschien leert u elkaar dan beter begrijpen.” Volgens mevrouw Leyten heeft dat geen zin: „Het is ja of nee. Een beetje van dit en een beetje van dat? Dat kàn in dit geval niet.”

De bezwaarschriftencommissie neemt in augustus een besluit. Het is daarna aan B en W of die beslissing wordt overgenomen.

volgens mij bouw je een bedrijfswoning om bij je bedrijf te wonen.Waarom moet je dan nog voor je er woont, maar het al wel je eigendom is een polderfest organiseren (waar om moet je zowiezo een feest organiseren) als je weet dat je dichtbij zijnde buren daar zoveel last en hinder van ondervinden? Het antwoord: zij leeft in een andere wereld als ik, is dan geen excuus. Je had natuurlijk ook in het verleden dit feest thuis op de boerderij kunnen organiseren Waarom wel aan de Tarpanweg en niet aan de Elandweg??????? Toen ik een spreekbeurt van je hoorde tijdens je kandidaat stelling voor de VVD bij de Provinciale staten verkiezing, dacht ik: deze persoon zoekt verbinding en kan verbinden,weinig van gemerkt! Je moet wel lef hebben en er graag willen wonen,maar is dit een altijd durende ruzie met je buren waard?Thijs wees wijs
truus melisand | zondag 28 juni 2020 17:36