DeDrontenaar.nl

Woensdag, 23 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeenteraad: Ook Swifterbant moet overdekt ‘chillpoint’ voor de jeugd krijgen

Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - Op initiatief van Leefbaar Dronten gaat de gemeente Dronten onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor een ‘chillpoint’ voor de jeugd in Swifterbant. „Er ìs toch al een ontmoetingsplaats op De Greente. Is die weg?”, vroeg Ferdinand Zomerman (CDA). „Nee, die is buiten”, antwoordde Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten).

Er zijn in de gemeente Dronten drie goedbezochte ontmoetingsplekken voor de jeugd: chillpoint Meerpaal en West in Dronten en de JOP in Biddinghuizen (zie video). Zo’n ontmoetingsplek is er niet in Swifterbant.

Probleemgevallen in beeld

Jongerenwerkers van De Meerpaal zijn betrokken bij de bestaande ontmoetingsplekken. „Daardoor komen mogelijke probleemgevallen sneller in beeld en kan er effectief worden opgetreden”, constateerden de indieners van het voorstel.

Met het chillpoint in Swifterbant wil de raad voorkomen dat jongeren zich op ongewenste plekken ophouden en overlast veroorzaken. Wethouder Peter van Bergen zag het onderzoek wel zitten. Hij kreeg van de gemeenteraad de opdracht om vóór 1 februari de resultaten te presenteren.