DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 19 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeenteraad houdt alle opties open voor de ‘schandvlek’ van Swifterbant

Gemeenteraad houdt alle opties open voor de ‘schandvlek’ van Swifterbant
Rob van der Schans (D66)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - Als het aan de gemeenteraad ligt, houdt de gemeente Dronten alle opties open bij het maken van plannen voor Spelwijk in Swifterbant. Dat betekent dat er bij de opknapbeurt niet alleen wordt gekeken naar de functie van bedrijventerrein, maar ook naar bijvoorbeeld wonen of groen.

Rob van der Schans (D66) omschreef Spelwijk als een ‘schandvlek’ en in die bewoording kon wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) zich goed vinden. B en W hadden echter voorgesteld om Spelwijk op te knappen als bedrijventerrein. „En dat gaat ons een tikje te snel”, zei Van der Schans.

Groen, fietspad, bushaltes

Samen met het CDA kwam D66 met een motie om àlle opties voor Spelwijk te bekijken: „Als het maar recht doet aan de wensen van de inwoners.” Willemien Wever (CDA): „Wij dagen het college uit om te komen met varianten voor Spelwijk. Als dat werkgelegenheid oplevert is dat prima, maar misschien zijn er ook andere mogelijkheden: meer groen, een fietspad of een andere plek voor de twee bushaltes.”

Roelof Siepel (ChristenUnie), Paul Gach (VVD) en de helft van de SP-tweemansfractie hadden hun bedenkingen. Zij zijn bang dat ondernemers achterover gaan leunen. „Gemeente, kom maar langs met een zak geld”, zouden de ondernemers volgens Siepel kunnen roepen.

Daalder en Meijer

Wethouder Peter van Bergen was daar niet zo bang voor. Volgens de wethouder begint het enthousiasme van ondernemers op gang te komen. Hij wees op de plannen van Daalder voor de ‘asbestloodsen’ en van Meijer voor diens leegstaande loodsen. „Maar het mag niet tot vertraging leiden”, voegde hij eraan toe.

De argumenten van de wethouder overtuigden de twijfelaars en uiteindelijk stemde alleen de PvdA niet vóór de motie van CDA en D66. „En nu volle kracht vooruit”, riep Paul Gach.

Asbestloodsen en Spelwijk