Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Gemeente Dronten gaat inwoners Swifterbant alsnog informeren over windmolens

Gemeente Dronten gaat inwoners Swifterbant alsnog informeren over windmolens
Dorpsbelangen Swifterbant.
Foto: ©maartenheijenk.nl

SWIFTERBANT - Dorpsbelangen Swifterbant heeft zowel de gemeente Dronten als Windplan Blauw aangesproken over het informeren van de dorpsbewoners over de plaatsing van windmolens. Volgens Dorpsbelangen reageert de gemeente door binnenkort een informatiemiddag te organiseren in het dorp.

Dorpsbelangen meldt op haar website nog steeds in gesprek te zijn met de gemeente en de windkoepel. Daarnaast speelt het beroep van Dorpsbelangen bij de Raad van State. Dit wordt behandeld op 2 juli.

Swifterbant-zuid

Het dorpsbestuur schrijft over dit beroep: „Het is vooral gericht op de vraag of er voldoende onderzocht is wat de mogelijke nadelige gevolgen zullen zijn van de windmolens op de nieuw geplande woonwijk ten zuiden van Swifterbant.”

„Het bestuur van Dorpsbelangen Swifterbant is van mening dat de vitaliteit van het dorp in gevaar kan komen door de bouw van de windmolens zo dicht bij het dorp. Swifterbant heeft groei nodig om gezond te blijven.”

Overlast niet nodig

Dorpsbelangen blijft voorstander van alternatieve energiebronnen. Tegelijkertijd vindt de vereniging dat overlast van windmolens niet nodig is: „Omdat er voldoende ruimte in onze polder is."

Ook wordt er overlegd met Windplan Blauw en de gemeente over het terugdringen van de overlast. Daarbij zijn al enkele bezwaren weggenomen door de toezeggingen over slagschaduw en knipperende rode lampen: „Wat rest zijn de vragen over geluidshinder.”

Windplan BlauwOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo