DeDrontenaar.nl

Donderdag, 16 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Geen schadevergoeding voor buurman ‘Polendorp’, ook niet vanwege drugshandel

Geen schadevergoeding voor buurman ‘Polendorp’, ook niet vanwege drugshandel
De huisvesting voor arbeidsmigranten aan de Visvijverweg.
Foto: Google Maps
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - De buurman van het ‘Polendorp’ aan de Visvijverweg heeft opnieuw bot gevangen bij zijn verzoek om schadevergoeding. De bestuursrechter in Utrecht kwam tot de conclusie dat akkerbouwer Peter van Dorsser geen schade lijdt.

Uitzendbureau Level One heeft in 2017 aan de Visvijverweg een ‘dorpje’ geopend voor 300 arbeidsmigranten. De buurman ging daartegen in beroep bij B en W en later de commissie Bezwaarschriften. Toen dat niet tot een schadevergoeding leidde, stapte hij naar de bestuursrechter.

Ook de gang naar de rechtbank heeft niets opgeleverd. De rechter begrijpt dat de veranderingen ingrijpend zijn voor de buurman: „Maar daaruit volgt nog niet dat er sprake is van planologisch nadeel dat voor vergoeding in aanmerking komt.”

Deskundig en zorgvuldig

Volgens de rechter past het ‘Polendorp’ in het bestemmingsplan. Bovendien heeft de gemeente Dronten deskundig en zorgvuldig onderzoek laten verrichten naar de mogelijke schade voor de buurman.

De bestuursrechter concludeert dat het Polendorp op grote afstand van de woning van Van Dorsser ligt en dat hij eventueel een afscheiding kan bouwen. Ook de verkeersoverlast valt volgens de rechtbank nogal mee.

Drugshandel

De buurman zegt ook overlast te ondervinden van rondhangende arbeidsmigranten, die zorgen voor afval op zijn landerijen. Op de zitting stelde hij bovendien dat er drugs worden verhandeld en dat de politie daarvoor al een aantal keer langs is geweest.

Volgens de rechtbank is hij met deze bezwaren echter aan het verkeerde adres: overlast is een aangelegenheid van handhaving en openbare orde. Dit staat los van een procedure rond planschade.

Video 'Polendorp'