DeDrontenaar.nl

Woensdag, 8 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Er komt geen fietspad voor arbeidsmigranten langs de Kamperhoekweg bij Swifterbant

Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - Dorpsbelangen Swifterbant heeft zich het afgelopen jaar nadrukkelijk beziggehouden met het 'Polendorp' aan de Visvijverweg. Omdat arbeidsmigranten soms over de Kamperhoekweg fietsen, is aan de provincie Flevoland gevraagd of daar een fietspad kon komen. „Dat gaat niet gebeuren”, zei bestuurslid Petra Indrisie dinsdag tijdens de ledenvergadering.

Dorpsbelangen zegt verschillende klachten te hebben gekregen over het ‘dorpje’ van uitzendbureau Level One uit Emmeloord. Behalve het fietsen over de provinciale autoweg (waar auto’s 100 kilometer per uur mogen rijden), zijn er ook andere klachten over ander fietsgedrag van bewoners.

Een oplossing voor de verkeersproblemen is nog niet gevonden. Fietsers tussen het Polendorp en Swifterbant moeten gebruik maken van de Rivierduinweg. De gemeente heeft aangekondigd hier metingen te gaan verrichten. „Wij houden het in de gaten”, kondigt Dorpsbelangen aan.

Drugshandel

Verder werd Dorpsbelang erop gewezen dat er nogal wat afval wordt weggegooid in de bermen en werd er geklaagd over drugshandel. „Wij hebben dat gemeld bij de gemeente en sindsdien is er meer controle”, aldus Petra Indrisie.