DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 11 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Eerste paal MFC Swifterbant over 14 maanden: „Geduld is héél zwaar op de proef gesteld”

Eerste paal MFC Swifterbant over 14 maanden: „Geduld is héél zwaar op de proef gesteld”Eerste paal MFC Swifterbant over 14 maanden: „Geduld is héél zwaar op de proef gesteld”Eerste paal MFC Swifterbant over 14 maanden: „Geduld is héél zwaar op de proef gesteld”
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - De gemeente Dronten, Oost Flevoland Woondiensten en diverse toekomstige gebruikers hebben vanmiddag het bouwbord onthuld voor het multifunctioneel centrum in Swifterbant. De planning is dat over 14 maanden de eerste paal de grond in gaat. In januari 2022 moet het MFC dan gebruiksklaar zijn.

„Een heel heel bijzonder moment”, zei OFW-directeur Truus Sweringa, bij het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst met de gemeente. Wethouder Peter van Bergen was het helemaal met haar eens: „Echt memorabel, een mijlpaal voor Swifterbant en de inwoners van Swifterbant. Jullie geduld is héél zwaar op de proef gesteld.”

Allerlei plannen

Zoals bekend zijn er in Swifterbant eerst allerlei plannen gemaakt voor de locatie De Hoeksteen. Toen die samenwerking tussen het dorp en de gemeente spaak liep, werd de aandacht verplaatst naar de naastliggende locatie Kombuis. Van Bergen: „Er is heel veel tijd en energie in de verschillende plannen gaan zitten.”

„Dit is op rollatorafstand van de winkels”, aldus Truus Sweringa. Zij vond het bijzonder dat de verdubbeling van het budget voor de gemeenteraad van Dronten een hamerstuk was: „Ik ken weinig hamerstukken over zoveel geld.”

Laatste etappe

„Een hele mooie start voor echt de laatste voorbereidingsetappe naar de daadwerkelijke realisatie van het MFC”, aldus de wethouder over de plechtigheid van vanmiddag, „Eindelijk kunnen we richting het dorp en de inwoners laten zien hoe het gaat worden.”

LKSVDD uit Enschede is uitgekozen als architect. Dit bureau heeft ook De Tas in Biddinghuizen en Het Tussendek in Dronten ontworpen. Voor het MFC in Swifterbant is inmiddels een schetsontwerp gemaakt, dat ook op het bouwbord te zien is.

De komende periode gaan alle gebruikers in gesprek over hoe het gebouw er precies uit komt te zien. Ook de inwoners worden daarbij betrokken. Dat moet uiteindelijk leiden tot een definitief ontwerp en een eerste paal in september 2020.

MFC Swifterbant

YouTube-kanaal DeDrontenaar.nl