DeDrontenaar.nl

Zondag, 5 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Dora Grevelink geniet tijdens Lesley’s Familiedag meer dan bij voetbaltoernooi (6 foto’s)

Dora Grevelink geniet tijdens Lesley’s Familiedag meer dan bij voetbaltoernooi (6 foto’s)Dora Grevelink geniet tijdens Lesley’s Familiedag meer dan bij voetbaltoernooi (6 foto’s)Dora Grevelink geniet tijdens Lesley’s Familiedag meer dan bij voetbaltoernooi (6 foto’s)Dora Grevelink geniet tijdens Lesley’s Familiedag meer dan bij voetbaltoernooi (6 foto’s)Dora Grevelink geniet tijdens Lesley’s Familiedag meer dan bij voetbaltoernooi (6 foto’s)Dora Grevelink geniet tijdens Lesley’s Familiedag meer dan bij voetbaltoernooi (6 foto’s)
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - De broertjes Lesley en Sven Boerebach kwamen vijftien jaar geleden om het leven bij een verkeersongeluk. Zij waren de zoons van Dora Grevelink uit Swifterbant en oud-profvoetballer Michel Boerebach. Ter nagedachtenis aan Lesley werd gisteren op de ijsbaan in Swifterbant een spelletjesdag gehouden.

Dora Grevelink was de afgelopen jaren de organisator van Lesley Boerebach’s Talententoernooi, een voetbaltoernooi voor jonge beloftes in Lelystad. Dat toernooi is nu vervangen door de dag op de ijsbaan. Net zoals eerder de kinderboerderij ter nagedachtenis aan Sven een vervolg kreeg in de vorm van een speurtocht door Swifterbant.

Wat is het idee achter Lesley’s Familiedag?

Dora Grevelink: „Hopelijk komen hier over een jaar of drie niet alleen kinderen om te spelen, maar ook ouders. Dat heb ik vandaag al gezien, maar je ziet dat de ouderen nu een of twee uur blijven hangen en dan gaan ze weer weg, want het is natuurlijk achterlijk warm.”

Ben je tevreden over het bezoek?
„Ach, je moet natuurlijk concurreren met het zwembad, het Veluwemeer, het Ketelmeer. Maar het is wel leuk dat bijna iedereen met ouders of met opa en oma komt. Dat was waar ik op hoopte.”

Weet je een aantal?
„We waren er net over aan het discussiëren en we denken dat er toch wel meer dan honderd kinderen zijn geweest. Maar op een gegeven moment werd het zó warm… We hebben één attractie naar beneden moeten halen en we hebben er gisteren nog waterspellen bij gehaald, omdat het gewoon te warm is.”

Deze dag is de vervanger van het Lesley Boerebach Talententoernooi. Waarom?
„Omdat het toernooi ouder werd dan Lesley en dat voelde niet prettig. Ik was 26 toen ik Lesley kreeg, dus wie weet was hij nu wel papa geweest. Ik kan nu weer helemaal vooraan beginnen. Dat heb ik ook met de spellenspeurtocht voor Sven gedaan. Vandaar deze familiedag: hopelijk ook weer lang en vaak.”


Dat toernooi was een begrip. Doet het geen pijn om daar afscheid van te moeten nemen?
„Nee, anders had ik het niet gedaan. Sterker nog: ik denk dat ik vandaag evenveel met mensen heb gepraat dan tijdens vijf toernooien bij elkaar. Tijdens het toernooi werd er aan alle kanten aan je getrokken. Dit is veel kleinschaliger, waardoor ik veel meer tijd heb om er zelf ook van te genieten. En we gaan straks door met het vrijwilligersfeest. Dat wordt een reünie, want ik denk dat 70% van de mensen hier Lesley en Sven hebben gekend.”

Ik zie weer heel veel vrijwilligers…
„Ja: 47 vrijwilligers! En die komen uit Arnhem, uit Uden, uit Eindhoven, overal vandaan. Daar zijn we heel blij mee!”

Volgend jaar de tweede editie?
„Ja, je moet alles wat je doet sowieso drie jaar een kans geven. Daarna kun je zeggen: het is geslaagd of niet. Maar het heet ook ‘Lesley Boerebach’s Favorieten’, dus we kunnen alle kanten op als we besluiten iets anders te doen.”