DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 4 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Dit jaar 140 nieuwbouwwoningen in gemeente Dronten, nul in Swifterbant

Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - De gemeente rekent erop dat er dit jaar ongeveer 140 nieuwbouwwoningen worden opgeleverd. Daarvan staan er 110 in Dronten (met name de wijken De Gilden en Het Palet) en 30 in Biddinghuizen (met name in de wijk De Graafschap). In Swifterbant worden nul woningen opgeleverd.

De gemeente streeft voor de periode tot 2021 naar 250 nieuwbouwwoningen per jaar. Dat staat in de woonvisie, die vorig jaar door de gemeenteraad is vastgesteld.

In een evaluatie van die woonvisie schrijft het gemeentebestuur wel over Swifterbant, dat er dit jaar 300 huisvestigingsplekken zijn gerealiseerd voor arbeidsmigranten. Dit ‘Polendorp’ (zie video) aan de Visivijverweg wordt echter niet meegeteld bij de officiële woningbouwcijfers.

Bloemenzoom

Voor 2018 gaat de gemeente voor Swifterbant uit van de oplevering van ongeveer 20 nieuwbouwwoningen in de wijk Bloemenzoom. Op de langere termijn staan 30 sociale huurwoningen gepland in het multifunctioneel centrum (MFC) op de locatie van het voormalige restaurant Kombuis.

Een projectgroep onder leiding van Ad Withaar uit Dronten buigt zich momenteel over woningbouwlocaties op de nog langere termijn. Deze groep bestaat verder uit 8 inwoners van het dorp.

Dossier woningbouwlocaties Swifterbant