DeDrontenaar.nl

Maandag, 3 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Dierenartsenpraktijk Swifterbant is niet rendabel en gaat dicht: „Heel heftig om dit te doen"

Dierenartsenpraktijk Swifterbant is niet rendabel en gaat dicht: „Heel heftig om dit te doen
Dierenartsenpraktijk Swifterbant.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - „Het is heel heftig om dit te doen, het is een lastige keus geweest, niet iets dat je van vandaag op morgen doet.” Dierenartsenpraktijk Swifterbant sluit op 1 september de deuren. Directeur Hennie Ponsteen betreurt dat: „Vooral omdat er nu in Swifterbant geen dierenarts meer is.”

Dierenartsenpraktijk Swifterbant was de afgelopen tien jaar één van de dependances van dierenziekenhuis Nunspeet. De vestiging was zestien uur in de week geopend.

Altijd al lastig

Hennie Ponsteen vertelt dat het altijd al lastig was om een dependance voor zo’n beperkt aantal uren open te houden. Groei zat er niet in: „Want Swifterbant is natuurlijk vrij klein en we hebben gemerkt dat het marktaandeel niet groter kan worden.”

„We twijfelden al langer of we open moesten blijven. Uiteindelijk hebben we nu besloten dicht te gaan. Het is gewoon niet rendabel. Dat besluit is in goed overleg met het personeel genomen. We realiseren ons heel goed hoe jammer het is voor de klanten, die nu toch een stukje moeten rijden naar bijvoorbeeld Dronten of Lelystad.”

Netjes afhandelen

De dierenartsenpraktijk probeert de zaken netjes af te handelen. Vanaf 1 augustus is er geen dierenarts meer in Swifterbant, maar is de assistente nog wel aanwezig. Zij blijft tot 1 september om vragen te beantwoorden en bijvoorbeeld patiëntendossiers over te dragen.

„We hebben in Swifterbant heel veel vaste klanten, die al tien jaar met hun dier bij ons kwamen. We zijn die klanten heel erg dankbaar.” Ponsteen hoopt dat die klanten straks naar de locaties in Lelystad, Elburg of Nunspeet gaan.

De dierenartsenpraktijk was in Swifterbant gevestigd in een huurpand aan De Schutsluis 1. De komende periode wordt bekeken wat er met dat onderkomen gebeurt.