DeDrontenaar.nl

Zondag, 9 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Derk Buiter: „Heb het echt niet gedaan om zo’n onderscheiding te krijgen”

Derk Buiter: „Heb het echt niet gedaan om zo’n onderscheiding te krijgen”
Derk Buiter
Foto: Wierd Massink
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT – Derk Buiter (70) is geen man van veel woorden. „Anderen hebben het ook wel verdiend”, is zijn eerste reactie na het krijgen van een lintje. Hij keek raar op toen drie auto’s zijn erf opdraaiden en de burgemeester, een taart, bloemen en een fotograaf er uit tevoorschijn kwamen. „Tuurlijk, ik ben er blij mee. Je weet dat je werk gewaardeerd wordt, maar hier had ik nooit bij stilgestaan.”

Jarenlang zette hij zich in voor de Protestante Gemeente in Swifterbant. Ook was hij actief voor Burgers in de Knel en de organisatie de Arme Kant van Swifterbant. Nu houdt hij zich bezig met het rijden voor Tafeltje Dekje. „En ik doe wat mantelzorg en rijd zo nu en dan met iemand naar het ziekenhuis.” Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De reden dat hij vrijwilligerswerk doet is simpel. „Ik vind dat leuk, het geeft voldoening. Ik heb het echt niet gedaan om zo’n onderscheiding te krijgen.” Het vieren, daar komt het voorlopig niet van. „Op een ander moment was je vanavond even lekker uit eten gegaan. Ach, dat komt wel een keer.”

Lintjesregen Dronten