Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Delphy over pootaardappelvelddag in Swifterbant: „Bezoekers gaan voor de inhoud”

Delphy over pootaardappelvelddag in Swifterbant: „Bezoekers gaan voor de inhoud”Delphy over pootaardappelvelddag in Swifterbant: „Bezoekers gaan voor de inhoud”

SWIFTERBANT - Bij het akkerbouwbedrijf van Tiddo Groen aan de Beverweg in Swifterbant vond woensdag de pootaardappelvelddag plaats. Van organisator Delphy ontving DeDrontenaar.nl het onderstaande verslag:

Op 3 juli vond de Pootaardappelvelddag plaats in Swifterbant, georganiseerd door Delphy en vakblad ‘v/d Grond’.

Een belangrijk thema op de tweede Pootaardappelvelddag was loofdoding. Op het proefperceel was een demo aangelegd waarin alternatieve middelen en methoden werden getoond ten opzichte van het volgend jaar niet meer toegelaten Reglone. Onder andere met een zuur product werden goede resultaten bereikt.

In het onderzoek wat Delphy binnenkort aanlegt in opdracht van de Brancheorganisatie Akkerbouw worden diverse spuitschema’s, nieuwe middelen en methoden en spuittechniek onderzocht. De resultaten worden komende winter bekend gemaakt.

Delphy en partners lichtten in de uitgebreide rondleidingen de actuele ontwikkelingen toe op het gebied van bemesting en plantversterkers en ziektebestrijding (onder andere virus preventie).

De geïnteresseerde bezoekers namen in dit drukke seizoen de tijd om zich uitgebreid te laten informeren over de verschillende objecten op het veld en de mechanisatie die deze middag bij elkaar was gekomen.

Dé Landelijke Pootaardappeldag is in 2020 gepland op 30 januari in Emmeloord en de Pootaardappelvelddag volgt in de zomer van 2020. Met de combinatie van beide dagen ontstaat een kennisagenda met veldonderzoek en bespreking van resultaten.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo