Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

De Huijskamer krijgt ‘gele kaart’ na incident met politie en moet portier aanstellen

De Huijskamer krijgt ‘gele kaart’ na incident met politie en moet portier aanstellen
De Huijskamer in Swifterbant.
Foto: ©maartenheijenk.nl

SWIFTERBANT - Burgemeester Ineke Bakker van de gemeente Dronten heeft De Huijskamer een waarschuwing gegeven naar aanleiding van geweld tegen hulpverleners. Tevens eist de burgemeester dat het café een portier aanstelt.

Aanleiding is een incident in de vroege zondagochtend van 24 maart. Politie en ambulance wilden daar een vrouw helpen, die onwel was geworden. Nadat eerst de ambulancemedewerkers waren lastiggevallen, moesten later agenten door collega’s worden ontzet. Ze waren daar volgens de politie ‘geschopt, geslagen en vastgehouden’ door horecabezoekers.

Afschuw

De politiek in Dronten sprak z’n afschuw over het incident uit middels een motie, die door de voltallige gemeenteraad werd gesteund. „Als ik mee had kunnen stemmen, dan had ik deze motie ondersteund”, reageerde burgemeester Ineke Bakker. Met een officiële reactie wilde ze wachten tot de resultaten van het politie-onderzoek bekend waren.

Nadat eerder al twee inwoners van Swifterbant (19 en 20 jaar oud) waren aangehouden, heeft de politie inmiddels het onderzoek afgerond. Via een woordvoerder zegt de burgemeester nu: „De horecagelegenheid heeft een waarschuwing gehad en geëist is dat er een portier wordt aangesteld.”

De Huijskamer in SwifterbantOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo