DeDrontenaar.nl

Zondag, 9 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Commissie wil beter beeld krijgen van milieueffecten windpark bij Swifterbant

Commissie wil beter beeld krijgen van milieueffecten windpark bij Swifterbant
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - De commissie Milieueffectrapport (MER) vindt dat windvereniging SwifterwinT en Nuon beter in beeld moeten brengen wat de milieueffecten zijn van hun plan. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om de effecten op het landschap en de aantallen vogelslachtoffers.

SwifterwinT en Nuon willen een windpark van circa 200 tot 300 megawatt realiseren in de omgeving van Swifterbant in de gemeenten Dronten en Lelystad. De bestaande windmolens in dit gebied moeten op den duur verdwijnen.

Advies aan ministers

De onafhankelijke commissie MER is bij wet ingesteld en adviseert de ministers van Economische Zaken en van Infrastructuur en Milieu over de inhoud en de kwaliteit van milieueffectrapporten.

De commissie adviseert om de milieueffecten van het project helder in beeld te brengen in zowel de aanlegfase, gebruiksfase als de ‘dubbeldraaifase’ waarin de nieuwe en de te saneren turbines nog gelijktijdig kunnen draaien: ,,Reden hiervan is dat de milieueffecten van het plan (bijvoorbeeld effecten op het landschap en aantallen vogelslachtoffers) de komende jaren per fase sterk kunnen verschillen.’’

Rapport commissie MER