Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Buurtsportcoaches en Geschiedschrijving willen in 2018 blijven verrassen

Buurtsportcoaches en Geschiedschrijving willen in 2018 blijven verrassen
De excursie in Swifterbant.
Foto: Sport in Dronten

SWIFTERBANT - Na de derde en laatste geschiedkundige wandeling van dit voorjaar kijken de organiserende buurtsportcoaches en de stichting Geschiedschrijving Dronten alweer vooruit naar 2018: „Want we willen blijven vernieuwen en verrassen.”

Er werden de afgelopen weken in alle drie de dorpen excursies gehouden. Dinsdag was de derde en laatste wandeling onder leiding van historicus Frits Schmidt in Swifterbant. Vorig jaar waren er 52 deelnemers, dit jaar 41. De buurtsportcoaches tonen zich daarover erg tevreden.

Nieuw jasje

Sport in Dronten en de heer Schmidt hadden de wandeling in een nieuw jasje gestoken, om ook de mensen die vorig jaar meeliepen te verrassen.

„Wat vooral mooi was aan deze editie was de interactie tussen de mensen”, aldus buurtsportcoach André Warners, „In Swifterbant liep bijvoorbeeld de tweede bewoner van het dorp mee. Die kwam met hele mooie aanvullingen op het verhaal van de heer Schmidt.”

Leuk en interactief

„We hebben de mensen afgelopen twee jaar op een leuke en interactieve manier in beweging gekregen en wat bijgebracht over de historie van de dorpen”, vervolgt Warners, „Sport in Dronten is erg enthousiast over de samenwerking met geschiedschrijving Dronten.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo