DeDrontenaar.nl

Woensdag, 5 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Buitje aan eind van de middag mag De Klokbeker niet deren: „Swifterbant bruist weer vandaag”

Buitje aan eind van de middag mag De Klokbeker niet deren: „Swifterbant bruist weer vandaag”Buitje aan eind van de middag mag De Klokbeker niet deren: „Swifterbant bruist weer vandaag”Buitje aan eind van de middag mag De Klokbeker niet deren: „Swifterbant bruist weer vandaag”
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - De inwoners van Swifterbant kwamen vandaag massaal naar het dorpscentrum voor de braderie, het beachvolleybal en alle andere activiteiten in het kader van het Julifeest. Aan het eind van de middag was er een fikse regenbui, maar voorzitter Dennis van der Zee van de organiserende stichting De Klokbeker bleef lachen.

Dat je van de regen baalt, dat hoeven we niet te vragen…
Dennis van der Zee: „Inderdaad, een plensbui tijdens het laatste deel van het middagprogramma… Ik heb steeds op de buienradar gekeken en ik hoopte zó dat het droog zou blijven. Maar helaas.”

Hoe is het tot die tijd gegaan?
„Leuk! Een leuke doorloop met voldoende mensen op de braderie en twee ‘uitverkochte’ dagen bij het beachvolleybal. Alles is goed bezocht, wij zijn tevreden. Het pannavoetbal vlakbij het beachvoetbal was bijvoorbeeld nieuw, dat is ook leuk bezocht. Ik loop hier met een blij gezicht rond.”

Iedereen kijkt tijdens de regen een beetje somber. Hoe was dat de rest van de dag?
„Iedereen was enthousiast, de standhouders op de braderie, maar ook alle vrijwilligers. Zoals bijvoorbeeld de brandweer, die een virtual-realitydemonstratie hadden, en de veteranen die net als vorige jaren weer voorlichting gaven. Eigenlijk was het voor iedereen een mooi feest. Swifterbant bruist weer vandaag!”

Wat springt er voor jou zelf echt uit?
„De blije gezichten. Kijk bijvoorbeeld naar de draaimolen: mensen staan met hun portemonnee klaar en vragen wat het kost. En dan zeggen wij: dit is aangeboden door de sponsoren van Dorpsbelangen en stichting De Klokbeker. Alles moet laagdrempelig zijn voor iedereen en het is fijn dat het dorp er achter staat.”

Hoe gaat het verder met De Klokbeker?
„Goed! We zijn nu alweer druk met de voorbereidingen voor de intocht van Sinterklaas en de Lichtjestour in december. We krijgen het steeds beter in de vingers en iedereen heeft er gewoon zin in.”

Vanavond is het feest overdekt, dus dat gaat goed komen?
„We hopen op een volle bak. We horen nu in ieder geval al een hoop mensen die zeggen: tot vanavond! Suit Up, een coverband uit Dronten, komt optreden. Ik heb die jongens gesproken en die hebben er ontzettend veel zin in. Ik denk dat het dak eraf gaat.”

Programma Julifeest Swifterbant
Zaterdag 6 juli

  • 21:00 uur: feestavond in de feesttent met Suit-Up

Zondag 7 juli

  • 09:30 uur: kerkdienst in de feesttent
  • 10 - 17 uur: beachvolleybal
  • 13:00 uur: doe-middag voor de kinderen en kinderdisco