DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 5 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Bij gesprekken over seniorenwoningen Swifterbant is alles weer mogelijk

Bij gesprekken over seniorenwoningen Swifterbant is alles weer mogelijk
Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - De gemeenteraad had vorig jaar besloten dat er bij het nieuwe MFC in Swifterbant 30 sociale huurwoningen en 15 koopwoningen zouden komen. Nu het hele plan op de helling gaat, wordt er opnieuw gekeken naar de aantallen woningen en naar de verhouding tussen koop en huur.

Dàt er in Swifterbant zo spoedig mogelijk seniorenwoningen gebouwd moeten worden, daarvan is wethouder Peter van Bergen wel overtuigd. ,,Maar het is wel belangrijk dat er niet gebouwd wordt voor leegstand’’, voegt zijn collega Nico Verlaan eraan toe.

De gemeenteraad stelde vorig jaar 5,1 miljoen euro beschikbaar voor de sociale huurwoningen. De gemeente besloot de huizen zèlf te bouwen en te exploiteren, omdat geen andere partij het wilde doen. Oost Flevoland Woondiensten (OFW) zag er bijvoorbeeld geen brood in.

Positieve reactie OFW

Toen de MFC-plannen deze maand afketsten en B en W in principe besloten de seniorenwoningen te bouwen op de locatie van het voormalige restaurant De Kombuis, heeft de gemeente haar voelhorens opnieuw uitgestoken richting OFW. ,,We hebben afgetast of het weer zinvol is om met elkaar in gesprek te gaan en daarop hebben we een positieve reactie gehad’’, aldus Van Bergen.

Nico Verlaan spreekt over ‘een kentering’ bij OFW-directeur Truus Sweringa. ,,Het onderwerp is gesprekspunt bij het komend bestuurlijk overleg, zo hebben we het afgesproken.’’

Peter van Bergen is daar blij mee: ,,Want OFW is een logische partner voor de realisatie en exploitatie.’’

MFC Swifterbant

YouTube-kanaal DeDrontenaar.nl