DeDrontenaar.nl

Donderdag, 6 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Behalve PvdA en ChristenUnie reageert iedereen voorzichtig op stelling over sporthal Swifterbant

Behalve PvdA en ChristenUnie reageert iedereen voorzichtig op stelling over sporthal Swifterbant
De Steiger in Swifterbant.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De politieke partijen reageren heel voorzichtig op de stelling 'Eerst een nieuwe sporthal in Swifterbant, dan pas in Dronten'. De PvdA is als enige vóór, de ChristenUnie als enige tegen. De rest reageert neutraal.

DeDrontenaar.nl heeft stellingen ontvangen van de lezers en voorgelegd aan de politieke partijen. De standpunten van de politiek zijn ook verwerkt in de stemwijzer van deze krant.

Stelling:
Eerst een nieuwe sporthal in Swifterbant, dan pas in Dronten.

PvdA - eens

Daar waar behoefte / noodzaak is om sportvoorzieningen te bouwen, moet daarvoor de mogelijkheid gecreëerd worden. Gaat niet om wie eerst, gaat om aantoonbare behoefte invullen.

CDA - neutraal

Er is in Dronten behoefte aan een (top)sportaccommodatie voor (team)sporters die op hoog niveau spelen. Tegelijk willen we als CDA dat verouderde gym- en sporthallen worden aangepakt zoals het Dok én de gymzaal aan de Noordhoren in Swifterbant.

D66 - neutraal

De staat van de sportvoorziening is het uitgangspunt; niet in welk dorp dat is gelegen. D66 wil in alle drie de dorpen eigentijdse en passende sportvoorzieningen.

VVD - neutraal

De VVD Dronten vindt dat in alle kernen van onze gemeente er goede voorzieningen moeten komen. Dit moet in volgorde van levensduur, want afgeschreven gebouwen moeten wij eerder vervangen dan nog goede gebouwen.

Jezus Leeft - neutraal

Alle bewoners moeten beschikken over goede faciliteiten.

SP - neutraal

Zowel een nieuwe sporthal in Swifterbant als in Dronten. Beide kernen hebben dit nodig.

Leefbaar Dronten - neutraal

Leefbaar Dronten is van mening dat er geen reden is om hierin bij voorbaat een volgorde aan te brengen waar als eerste sporthal of sportzaal te bouwen. Zaal of hal, hier is wel een groot verschil in.

GroenLinks - neutraal

GroenLinks wil dat voorzieningen in Swifterbant en Biddinghuizen op peil blijven. Bij nieuwe investeringen moet serieus worden gekeken waar deze het beste tot hun recht komen. Dat geldt ook voor een nieuwe sporthal.

ChristenUnie - oneens

Natuurlijk moet Swifterbant in voldoende mate goede voorzieningen hebben. Dat staat vast. Het expliciet koppelen van de voorzieningen zoals deze belemmert echter maatwerk, zonder dat het tot echt betere voorzieningen in de kleine kernen leidt.

Stemwijzer gemeenteraadsverkiezingen