DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 22 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Basisschool De Golfslag start project met een Drink Water challenge

Basisschool De Golfslag start project met een Drink Water challenge
Katholieke basisschool De Golfslag.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Ingezonden door: Aylin van Duinen

Aanstaande maandag 23 september start basisschool De Golfslag uit Swifterbant met de Drink Water challenge. Het startsein van de challenge wordt maandagochtend om 8.30 uur gegeven door wethouder Irene Korting. Naast het feit dat De Golfslag hun leerlingen bewust willen maken van het drinken van voldoende water, willen zij hen ook meegeven dat alle pakjes en flesjes van zoete drankjes ook zorgen voor een heleboel plasticafval. Om leerlingen te stimuleren minder plastic te verspillen krijgen ze een eigen bidon die medemogelijk wordt gemaakt door By LM en het JOGG Dronten.

Deze week hebben leerlingen van groep 6 al een start gemaakt met het thema Drink Water en het verminderen van plasticafval door uit te rekenen hoeveel afval zij als school produceren in een heel jaar. ‘’Dit is een mooie begin meting, zodat we straks ook kunnen kijken of wij dit met z’n allen kunnen verminderen door minder plastic te gebruiken, door geen pakjes meer mee te nemen naar school, maar gebruik te maken van de herbruikbare bidons’’, aldus Miranda Verschure van basisschool De Golfslag.

Aanstaande maandag start de vijf dagen Drink Water challenge waarbij leerlingen en docenten zo min mogelijk pakjes drink te gebruiken. De challenge wordt gestart door wethouder Irene Korting en na haar opening wordt er een gezamenlijke warming up uitgevoerd op het Kraanwaterlied.

Naast de challenge doet de bovenbouw op woensdag mee met de Nationale Kraanwaterdag en gaan leerlingen van groep 8 op donderdag naar sportschool Chaktie Swifterbant om te kijken en te ervaren hoe lang het duurt voordat je een suikerdrankje verbrand hebt.

Het project is in samenwerking met lokale partijen uit Swifterbant en wordt gesteund door je JOGG Dronten.

Aanvang: maandag 23 september 2019 08:30