DeDrontenaar.nl

Woensdag, 15 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

B en W: Buren van ‘Polendorp’ in Swifterbant ondervinden geen schade

Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - Burgemeester en wethouders zijn van mening dat de buren van het zogenaamde ‘Polendorp’ aan de Visvijverweg geen schade ondervinden van de huisvesting van arbeidsmigranten. Een verzoek van buurman P. van Dorsser om een vergoeding is daarom afgewezen.

„Je kunt er van alles van vinden, maar ik vind het altijd nog een vooruitgang in vergelijking met hoe het vroeger was. Mensen krijgen basiskwaliteiten en een stuk privacy”, zegt wethouder Nico Verlaan over het ‘Polendorp’, „Ik ben er blij mee. Je hebt goede huisvesting voor mensen die hard werken voor onze economie.”

Onroerend goed minder waard

Eén van de buren is er minder blij mee en heeft een tegemoetkoming voor planschade gevraagd. Hij is bang dat zijn onroerend goed minder waard is geworden.

De Stichting Adviesbureau Onroerende Zaken (SAOZ) heeft zich over de zaak gebogen en is van mening dat de buurman geen schade lijdt. De stichting wijst op de grote afstand tussen het ‘dorp’ van uitzendbureau Level One en de percelen van de heer Van Dorsser.

830 meter verderop

De woning van de heer Van Dorsser ligt zelfs ongeveer 830 meter verderop. Volgens SAOZ is de vermeende ‘impopulariteit van de nieuwe bestemming’ bovendien nogal subjectief. B en W hebben dit advies overgenomen.

Was de stichting tot een andere conclusie gekomen, dan had het de gemeente overigens geen geld gekost. De gemeente heeft namelijk een overeenkomst met Level One, waarbij is afgesproken dat eventuele planschade voor rekening van het uitzendbureau komt.

Video 'Polendorp'