DeDrontenaar.nl

Donderdag, 16 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Arbeidsmigranten worden ‘gedumpt’ in Swifterbant: „Zoek het maar lekker uit”

Arbeidsmigranten worden ‘gedumpt’ in Swifterbant: „Zoek het maar lekker uit”
David Keetman
Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - Het is de afgelopen periode volgens uitzendbureau Level One drie keer gebeurd dat een collega-uitzendbureau arbeidsmigranten zomaar afzet op het parkeerterrein bij het ‘Polendorp’ aan de Visvijverweg. „Hoe ze het verzinnen? Ik weet het niet”, klaagt eigenaar David Keetman.

Level One heeft in 2017 vlakbij de Ketelbrug een ‘dorp’ geopend voor driehonderd arbeidsmigranten. De laatste weken is er in Swifterbant enige ophef in verband met rondzwervende Polen. Directeur David Keetman van Level One verzekert dat zijn bedrijf mensen nooit zomaar op straat zet. Hij constateert wel andere misstanden.

Heel vervelend

„Het komt helaas voor dat er andere uitzendbureau’s zijn die mensen bij ons afzetten”, vertelt Keetman, „Ik heb het nu drie keer meegemaakt dat wij geconfronteerd worden met iemand die bij ons op de parkeerplaats wordt afgezet onder het mom van: zoek jij het maar lekker uit. Zonder enige mededeling of overleg. Dat is heel vervelend.”

Volgens Keetman ging het in één geval om arbeidsmigranten die helemaal vanuit Rotterdam naar Swifterbant waren gebracht: „Hoe ze het verzinnen? Ik weet het niet.”

Level One heeft een beheerder in haar ‘dorp’, die zich in dit soort gevallen ontfermt over de Polen: „Want wij laten mensen niet op straat lopen. We zorgen ervoor dat ze naar het station ofzo gebracht worden. We laten ze ook niet zwerven, want daar hebben we met z’n allen niks aan en dat gun je niemand.”

Polen