DeDrontenaar.nl

Maandag, 1 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Anneke Eising presenteert haar tweede boek in de bieb in Swifterbant

Anneke Eising presenteert haar tweede boek in de bieb in Swifterbant
Anneke Eising
Foto: eigen foto
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - Anneke Eising uit Swifterbant heeft een tweede Engelstalige roman geschreven. ‘Cat and Mouse’ is een vervolg op ‘Adrenalin Run, Surviving a Blue Monday’ dat in april verscheen. Op woensdagavond 27 september houdt ze om zeven uur een lezing over haar romans in de bibliotheek in haar woonplaats.

Anneke is indertijd na haar studie naar Canada geëmigreerd. Ruim twintig jaar geleden kwam ze terug naar Nederland om les te geven in Almere. Tegenwoordig woont ze met haar gezin in Swifterbant.

Eerste boek was nog niet af

Haar eerste boek, bedoeld voor jongeren vanaf 13 jaar, was volgens de eigen kinderen van Anneke Eising nog niet af Daarom heeft ze nu een tweede deel geschreven.

Het verhaal is grotendeels fictief, maar het speelt zich af op bestaande locaties en het is deels gebaseerd op gebeurtenissen uit het leven van de schrijfster. Anneke vindt deel 2 beter dan haar eerste boek: „Het is bedachtzamer geschreven, ik heb mezelf wat meer aandacht voor de persoon gegund.”

Als E-book èn op papier

„Dit verhaal heeft heel veel herinneringen terug doen komen”, vervolgt de schrijfster, „Ik vond het daarom soms moeilijk om te schrijven. En soms was het gewoon een feestje.” ‘Cat and Mouse’ komt binnenkort uit als E-book en ook als papieren boek.

Anneke Eising schildert ook graag. Speciaal voor de gratis avond in de bibliotheek stelt zij een aantal van haar schilderijen tentoon.

Aanvang: woensdag 27 september 2017 19:00