Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Amor Musae verzorgt concert samen met Musikverein Vilseck uit Duitsland

Amor Musae verzorgt concert samen met Musikverein Vilseck uit Duitsland
Musikverein Vilseck
Foto: eigen foto

SWIFTERBANT - Brassband Amor Musae en het blaasorkest van Musikverein Vilseck uit Beieren in Zuid-Duitsland geven op dinsdagavond 3 september een gezamenlijk concert. Het optreden is in De Hoeksteen en begint om 19:45 uur.

„Musikverein Vilseck heeft 125 leden, verdeeld over vier orkesten: het blaasorkest, het juniororkest, de brassband en de Dagesteiner Musikanten”, schrijft de muziekvereniging uit Swifterbant.

Jonge muzikanten

Het blaasorkest bestaat uit jonge muzikanten met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar en is de spil van de vereniging: „In Vilseck treden zij bijvoorbeeld op bij het Bockbierfest of Brunnenfest en spelen daarbij Beierse muziek. Maar ook geven zij grote concerten en spelen dan zowel klassiek als modern repertoire.”

„Deze zeer enthousiaste jongelui maken in september een trip naar Nederland. Zo komen ze ook naar Swifterbant om samen met de brassband van Amor Musae een concert te geven.” Tijdens dat concert brengen beide orkesten afwisselend een muziekstuk ten gehore. Het stuk ‘In Harmonie Vereint’ voeren ze samen uit.

De brassband van Amor Musae staat onder leiding van Martijn de Lange-Duijster en heeft 23 koperblazers en een driekoppige slagwerksectie. De leden hebben leeftijden van 12 tot en met 76 jaar.


Aanvang: dinsdag 3 september 2019 19:45Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo