DeDrontenaar.nl

Zondag, 29 maart 2020

Dagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Alles is bespreekbaar rond Windplan Blauw, behalve waar de windmolens komen te staan

Alles is bespreekbaar rond Windplan Blauw, behalve waar de windmolens komen te staan
Roelof Siepel
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - D66 is geschrokken van de forse uithaal van actiegroep De Windbrekers naar de politiek en de initiatiefnemers van Windplan Blauw. Wethouder Roelof Siepel zegt in een reactie dat hij met iedereen in gesprek wil: „Maar dan gaat het niet meer over de plaatsingszones. Daar heeft de hoogste rechter zich over uitgesproken.”

De Raad van State heeft vorige week inderdaad alle bezwaren tegen Windplan Blauw van tafel geveegd. Het betekent dat de initiatiefnemers nu aan de slag kunnen met de bouw van het windpark.

Voor- èn tegenstanders

„In deze fase willen wij met iedereen - voor- èn tegenstanders - opnieuw in gesprek gaan of in gesprek blijven”, aldus de wethouder.

Die gesprekken kunnen als het aan Siepel ligt gaan over het voorkomen van overlast, participatie, het benutten van economische kansen en de verdeling van het geld dat door de windkoepel beschikbaar wordt gesteld: „Wij willen hierover goede communicatie en voorlichting.”

Verdeling van het geld

Voor wat betreft de verdeling van de miljoenen euro’s voor de samenleving wil de gemeente de hulp van een ‘kwartiermaker’ inroepen. Die moet zich bezighouden met zowel Windplan Blauw als Windplan Groen: „En de gemeenteraad heeft daarover in het voorjaar van 2020 het laatste woord.”

Windplan Blauw