Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Agenten geschopt, geslagen en vastgehouden in café De Huijskamer in Swifterbant

Agenten geschopt, geslagen en vastgehouden in café De Huijskamer in Swifterbant
Foto: Google StreetView

SWIFTERBANT - De politie is naar buiten gekomen met nadere informatie over wat zich zaterdagnacht bij café De Huijskamer in Swifterbant heeft afgespeeld. In een persbericht schrijft de politie dat agenten assisteerden bij een onwel wording op De Poort: „Toen een omstander zich bemoeide met de hulpverlening en agenten hem wilden arresteren, keerden meerdere bezoekers van een horecagelegenheid zich tegen de agenten.”

Rond kwart over twee kreeg de politie de melding dat een vrouw onwel was geworden en op straat lag. Politie en ambulance kwamen gelijktijdig ter plaatse en verleenden direct hulp.

„Een omstander, een 19-jarige inwoner van Swifterbant bemoeide zich met het werk van de hulpverleners en werd gesommeerd weg te gaan. Toen hij dat niet deed, probeerden agenten hem aan te houden maar hij vluchtte de horecagelegenheid in.”

Belaagd door horecabezoekers

„De agenten besloten hem te achtervolgen maar werden direct belaagd door meerdere horecabezoekers”, vervolgt de politie, „De agenten werden geschopt, geslagen en vastgehouden. Er werd spoedassistentie gevraagd om hen te ontzetten. In het gedrang kon de verdachte zich aan de arrestatie onttrekken.”

De politie is direct met een onderzoek gestart en heeft twee verdachten aangehouden. Het gaat hierbij om de eerder genoemde man uit Swifterbant en een 20-jarige verdachte, eveneens een inwoner van Swifterbant. De politie zet het onderzoek naar andere verdachten voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

De Huijskamer in Swifterbant
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo