DeDrontenaar.nl

Zondag, 9 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Aafke Harlaar: „Als de burgemeester halverwege je paadje staat dan is er ècht wat aan de hand”

Aafke Harlaar: „Als de burgemeester halverwege je paadje staat dan is er ècht wat aan de hand”
Aafke Harlaar
Foto: Wierd Massink
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT – Aafke Harlaar-Poortstra had stiekem bij haar 90ste verjaardag in januari een bezoekje van de burgemeester verwacht. Het bleef bij een felicitatiekaart. „Dus als de burgemeester dan opeens halverwege je paadje staat en er taart en bloemen voor de deur liggen begint het je wel te dagen. Dan is er ècht wat aan de hand. Ik vind het prachtig.”

Ze werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en is er zeer verguld mee. Aafke Harlaar heeft heel lang vrijwilligerswerk gedaan voor de Protestante Gemeente in haar dorp, Swifterbant, was voorzitter van het koor Echo der Golven en organiseerde van alles voor de straatvereniging van De Greente.

En ze is, ondanks haar hoge leeftijd, nog steeds actief als vertegenwoordiger van de gastvrouwen van het Pluspunt in het bestuur. Ze organiseert er ook van alles voor. „Als je ieder jaar die lintjes voorbij ziet komen dan denk je, nou dat kan voor mij misschien ook een keer gebeuren. Iemand moet je dan wel opgeven natuurlijk.”

Het actief blijven houdt haar jong, daar is ze van overtuigd. „Doordat je dat doet blijf je op de been. Ik doe nu ook zelf de boodschappen hoor, dat gaat nog prima. Natuurlijk, ik ben wel voorzichtig. Zodra het weer kan wordt dit gevierd in De Meerpaal, zei de burgemeester. En dat feest wil ik nog wel meemaken.”

Lintjesregen Dronten