DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 19 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Zwemmers van De Brandaris uit Dronten-zuid winnen de Airgunnerstrofee

Zwemmers van De Brandaris uit Dronten-zuid winnen de Airgunnerstrofee
De winnaars van de Airgunnerstrofee.
Foto: Zuidereezwemmers
Redactie: M.H.

DRONTEN - De jaarlijkse zwemwedstrijd om de Airgunnerstrofee is gewonnen door openbare basisschool De Brandaris uit Dronten-zuid. De wedstrijd werd gisteren gehouden in zwembad Overboord.

Verslag Zuiderzeezwemmers:

Jeugdzwemmers en vrijwilligers van de Zuiderzeezwemmers organiseerden in samenwerking met Stichting 4 mei Herdenkingen Dronten, het jaarlijks terug kerende zwemfestijn voor basisschool leerlingen. Een sportieve groep leerlingen in de leeftijd van 11 t/m 13 jaar van 7 basisscholen uit de gemeente Dronten gingen een bijzonder sportieve maar ook zeker fanatieke strijd met elkaar aan.

Dit alles vond plaats onder luide aanmoedigingen van klasgenoten, ouders en familie in Zwembad Overboord. Ook De Stichting 4 mei was weer goed vertegenwoordigt, om mee te genieten van het spektakel alvorens zij de prijzen mochten uitreiken, die de Stichting jaarlijks ter beschikking stelt.

Na het inzwemmen gaf een groep jeugdzwemmers demonstraties van de start procedure, de verschillende slagen en de estafettes die op het programma stonden, vervolgens was het de beurt aan de deelnemers. Er stonden van de vrijeslag en de schoolslag, individuele nummers en estafettes op het programma.

De tijden van de zes snelste zwemmers per programma per school en de estafettetijden zorgden voor een klassement. Zwemmers te weinig op een onderdeel, betekent vervangende tijden, wat over het algemeen minder gunstig uitpakt voor de uitslag.

De school die alle afstanden in de snelste tijd aflegde was De Brandaris zij wonnen de wisselbeker met een eindtijd van 8:39.71, De Zevensprong was een goede tweede in een tijd van 8:52.35 en de derde plaats was voor Het Kompas in een tijd van 9:12.85.

Op de individuele nummers waren er medailles voor de snelste drie zwemmers, die als volgt werden verdeeld. Op de 25m school was het goud voor Lotte Klaver in een tijd van 17.79, Gijs Vesseur won zilver in 21.28 en het brons was voor Ivy Doeze Jager in 22.15. Op de 25m vrijeslag ging het goud wederom naar Lotte Klaver in 13.30, het zilver was voor Collard Jungeling in 15.72 en het brons voor Gijs Vesseur in een tijd van 16.18.

De bekers werden uitgereikt door Dhr. Dirk Drogt, de voorzitter van de Stichting 4 mei herdenkingen Dronten. De naam van de winnende school wordt bij gegrafeerd op de Airgunners Trofee, die te bezichtigen is in de Airgunners room in de Meerpaal.