DeDrontenaar.nl

Maandag, 1 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Zuiderzeezwemmers bezorgd over huurprijzen: „Om ons heen zijn al clubs gestopt”

Zuiderzeezwemmers bezorgd over huurprijzen: „Om ons heen zijn al clubs gestopt”
Foto: Zuiderzeezwemmers
Redactie: M.H.

DRONTEN - Welke huurprijzen gaan de Zuiderzeezwemmers straks betalen als het nieuwe Aat de Jonge Zwembad in gebruik wordt genomen? Bestuurslid Hester Vos maakt zich er zorgen over: „Om ons heen zijn al clubs gestopt.”

Hester Vos vertelt dat het bestuur van de zwemvereniging nog geen enkele indicatie heeft gekregen van de toekomstige huurprijzen: „Onze zorgen worden steeds groter.” Ze constateert dat clubs in de regio contributies van vier- tot zeshonderd euro moesten heffen en daarom besloten hebben zichzelf op te heffen.

Slijtage

Vorige week werd het hoogste punt van het nieuwe zwembad bereikt. Vos laat er geen twijfel over bestaan dat de Zuiderzeezwemmers uitkijken naar Valentijnsdag 2020, de dag dat het zwembad in gebruik wordt genomen: „Het huidige bad begint sterk te verouderen. Je ziet steeds meer slijtageverschijnselen: tegeltjes die gebroken zijn, scherpe randjes, dat soort dingen.”

Blij is ze vooral met het feit dat het nieuwe zwembad een tribune krijgt en dat het wedstrijdbad dieper wordt dan de aanvankelijk geplande 2 meter. Die diepte is vooral van belang voor de afdelingen synchroonzwemmen en waterpolo, uitgerekend de twee sporten waarbij Hester Vos actief is als trainer.

„Twee meter is niet diep genoeg. Dan hadden we wel kunnen stoppen met synchroonzwemmen en waterpolo. We kunnen straks ook eens gaan denken om misschien een wedstrijd synchroonzwemmen te organiseren. Daarvoor moeten we nu altijd naar Zwolle of Heerenveen.”

Het is niet anders

Voor de wedstrijdzwemmers voldoet het nieuwe zwembad niet aan de normen voor het hoogste niveau. De Zuiderzeezwemmers hadden graag een bad met acht banen gezien. Dat worden er zes. „Jammer, maar het is niet anders”, vindt Hester Vos.

Ze voegt eraan toe dat het zwembad natuurlijk niet alleen gebouwd wordt voor de wedstrijdzwemmers: „En zoals gezegd: wij zijn op zich erg blij met dit zwembad. We hebben het idee dat er naar ons geluisterd is. Gelukkig wel!”