DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 18 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Zomerenquête een jaar later | Plannen voor nieuwe sporthal in Dronten nog niet concreet

Zomerenquête een jaar later | Plannen voor nieuwe sporthal in Dronten nog niet concreet
Foto: Zomerenquête DeDrontenaar.nl 2018
Redactie: M.H.

DRONTEN - Het Almere College en het Ichthus College gaan mettertijd verhuizen naar de stationsomgeving. Voor de gymlessen is daar straks ook een sportaccommodatie nodig. Mede daarom hebben B en W aangekondigd onderzoek te gaan doen naar de eventuele bouw van een ‘topsporthal’ ergens bij het station.

Het college streeft naar ‘nieuwe verbindingen’ en wil de inwoners laten meepraten. Over een sporthal lieten die inwoners zich vorig jaar in de Zomerenquête van DeDrontenaar.nl niet heel duidelijk uit.

De nieuwe topsporthal kreeg ongeveer evenveel ‘stemmen’ als het opknappen van de bestaande sporthal ’t Dok. En een nieuwe sporthal in Swifterbant kreeg bijna evenveel steun als ‘laten zoals het is’.

Biddinghuizen

Terwijl in Biddinghuizen binnenkort begonnen wordt met de bouw van een nieuwe sportzaal in plaats van Het Koetshuis, wordt er over een sporthal of -zaal in Swifterbant nog niet gesproken.

In Dronten laat B en W al wel onderzoek doen naar de toekomst van de locatie ’t Dok. Over het hoe, wat en wanneer van het onderzoek naar de topsporthal heeft het gemeentebestuur zich nog niet in openbaarheid uitgelaten.