DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 10 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Will van der Zande helpt Reaal aan zege, Swift verliest bij VSW

Redactie: Wouter Foppen

DRONTEN/SWIFTERBANT - Reaal Dronten heeft ook haar tweede wedstrijd in de vierde klasse C gewonnen. De ploeg van trainer Carl Aventurin was zaterdag met 1-2 te sterk voor VEVO. In de derde klasse C ging Swift '64 met 0-2 onderuit bij VSW.

Reaal begon sterk aan het duel in Veessen en dat resulteerde na iets meer dan twintig minuten in een voorsprong. Jeffrey van den Brakel bracht Nordin Hettinga in stelling en hij rondde bekwaam af, maar die marge hield geen stand. Kort na rust was er een uitbraak van VEVO, waarbij de Dronter defensie het even af liet weten. Een 1-1 tot resultaat en dus moest Reaal opnieuw op zoek naar een voorsprong.

Die vond het, al moest het wel alle zeilen bijzetten om de zege te pakken. Lange tijd lukte het niet om de bevrijdende 1-2 te maken, tot een kwartier voor tijd. Danny Mol bediende Will van der Zande en hij bracht zijn ploeg op koelbloedige wijze de drie punten.

Swift snel klaar

In de derde klasse C verloor Swift '64 zaterdag haar eerste punten aan VSW. Na twintig minuten keek de ploeg al tegen een 0-2 achterstand aan en die marge bleek beslissend. Swift probeerde nog wel om de Zwolse muur te slechten, maar het kreeg het maar mondjesmaat voor elkaar om zich door de defensie te spelen. Zodoende moest Swift genoegen nemen met nul punten en zag het onder andere BAS passeren op de ranglijst.