DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 3 april 2020

Dagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Wilbert Leendertse uit Dronten houdt zich afzijdig van onrust bij DOS’46: „Afwachten…”

Wilbert Leendertse uit Dronten houdt zich afzijdig van onrust bij DOS’46: „Afwachten…”
Wilbert Leendertse
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

NIJEVEEN - Wilbert Leendertse voelt zich niet geroepen om commentaar te geven op de ontwikkelingen bij korfbalploeg DOS’46. De assistent-trainer uit Dronten zag de afgelopen week eerst de hoofdtrainer opstappen en een dag later de voorzitter. „We hebben afgesproken dat ik er inhoudelijk niets over ga zeggen”, vertelt hij.

DOS’46 deed dit zaalseizoen lang mee voor het Nederlands kampioenschap. Na de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen concurrent DVO lijken de play-offs echter uit het zicht.

Vorige week dinsdag stapte hoofdcoach Pascal Zegwaard op. „Na enkele gebeurtenissen tijdens de afgelopen weken was bij mij het vertrouwen enorm gedaald en daarmee was ook het plezier en dus de basis voor samenwerking verdwenen”, zegt hij op de site van de Drentse club. Een dag later stopte voorzitter Frank Meulenkamp.

Maak het seizoen af

„Het is afwachten”, zegt Wilbert Leendertse in een korte reactie. Hij heeft in ieder geval besloten aan te blijven onder interimtrainer Roger Hulzebosch. „Mijn rol blijft hetzelfde en ik maak het seizoen af.” Over het volgend seizoen doet de voormalige hoofdcoach van ASVD geen uitspraken: „Ook dat is afwachten. We moeten kijken hoe het zich gaat vormgeven.”

Met het bestuur van de club is Leendertse overeengekomen dat hij niet het achterste van zijn tong laat zien: „Anders krijg je alleen maar meer onrust. Dus inhoudelijk moet ik naar het bestuur verwijzen.”