DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 22 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Wethouder ziet geen reden om organisatie sport te veranderen

Wethouder ziet geen reden om organisatie sport te veranderen
Ferdinand Zomerman (CDA)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - ,,Ik had het idee dat er een goed stuk lag…’’ Wethouder Ton van Amerongen snapte gisteravond helemaal niets van de kritiek van Paul Vermast (GroenLinks) en Ferdinand Zomerman (CDA) op zijn onderzoek naar de mogelijkheden van een sportbedrijf.

Volgens de wethouder is er regelmatig overleg met de sportverenigingen. ,,De reacties zijn over het algemeen positief. Dus waarom zou je het gaan veranderen?’’, vroeg hij zich af.

Van Amerongen is heel tevreden over de huidige manier van werken op sportgebied. Daarbij heeft de gemeente de regie in handen en zijn er wat praktische zaken uitbesteed aan de bedrijven Optisport (binnensport) en Donkergroen (buitensport).

Oppervlakkig stuk

B en W hadden die tevredenheid neergelegd in een notitie, maar volgens Zomerman en vooral Vermast was dat stuk veel te oppervlakkig. ,,Er is ons een serieus haalbaarheidsonderzoek toegezegd. Die toezegging ligt er en daar hou ik de wethouder aan’’, dreigde de fractievoorzitter van GroenLinks.

Zomerman wilde vooral weten of de kwaliteit verbeterd kan worden. In tegenstelling tot de wethouder hoort hij nogal wat klachten van sportverenigingen.

Ton van Amerongen antwoordde dat B en W het onderwerp van alle kanten heeft bestudeerd, inclusief de kwaliteit: ,,En onze conclusie is: de voordelen van een sportbedrijf wegen niet op tegen de nadelen.’’

Lelystad

Daarnaast wil de CDA’er kijken of de gemeente Dronten kan aanhaken bij bijvoorbeeld het sportbedrijf in Lelystad. Die samenwerking ziet Van Amerongen niet zitten: ,,Dat hebben we in het verleden verkend en dat biedt voor de gemeente Dronten geen noemenswaardige voordelen.’’

Het college is bang dat Dronten in zo’n constructie een soort dependance van Lelystad wordt.